De behoefte om projecten zo flexibel mogelijk in te regelen groeit. Klanten willen in rap tempo de nieuwste ontwikkelingen zien. Om het risico op projectfalen zo klein mogelijk te maken is het van belang om met korte slagen te werken en steeds kleine beetjes op te leveren. Het Scrum framework van Agile helpt hierbij. Het stelt de mens in het ontwikkelproces centraal en elimineert overhead. Met deze Agile Scrum-cursus creëert u een zeer stabiele basis op het gebied van projectmanagement. Na afloop van deze cursus heeft u de mogelijkheid om het gecertificeerde Agile Scrum Foundation examen af te leggen.

Onderwerpen

 • Wat zijn de randvoorwaarden om te starten met productontwikkeling?
 • Welke rol heeft de daily scrum?
 • Wat zijn de basis principes, thema's en processen van Agile Scrum?
 • Hoe monitort u succesvol een project?
 • Wat zijn veelvoorkomende begrippen binnen scrum?
 • Welke risico’s lopen de projecten en hoe kan u die het beste incalculeren?
 • Hoe waarborgt u de voortgang van het project?
 • Hoe stelt u een release planning op en wat is het belang van een retrospective?

Resultaat

Na afloop van deze Agile Scrum-cursus beschikt u over een methodiek die u helpt om projecten van begin tot eind vorm te geven. U bent bekend met de principes, fasen en begrippen die samen de methodiek vormen. U heeft inzicht in het theoretisch kader en kan dit vertalen naar de praktijk. U bent in staat om projecten op professionele wijze te leiden aan de hand van de product roadmap en hierbij rekening te houden met alle stakeholders en risico’s. U weet hoe u een release plan op kunt stellen, hoe u een daily scrum vorm kunt geven en hoe u van een release plan naar een sprintplan komt. U bent voorbereid op het Agile Scrum Foundation examen, zodat u dit met vertrouwen kunt maken. Na het doorlopen van de Agile Scrum-cursus kunt u zich verder ontwikkelen op het gebied van Agile Service /Agile Project Management.

Inhoud van de opleiding

Deze cursus duurt twee dagen en omvat vier colleges. U volgt de opleiding met 10-15 deelnemers. 

Dag 1: Inleiding Agile & Scrum (college 1 en 2) 

Tijdens deze dag starten we met de basis. U leert alles over het Agile Manifesto en we introduceren de twaalf Agile principes, waarmee de road to value wordt vastgelegd. U krijgt nieuwe kennis en inzicht over de scrum basisconcepten: scrum team, events en de artifacten. U leert tot slot over de Agile Scrum – Extreme Programming en Crystal Clear methodiek. Aan het einde van deze dag heeft u veel theoretisch kennis opgedaan en dit in praktisch kader toegepast

Dag 2: Planning, voortgang en examenvoorbereiding (college 3 en 4) 

Tijdens de tweede dag duiken we dieper in de elementen van de Agile Scrum methodiek. U verwerft tal van nieuwe pragmatische inzichten, tools, tips en methodes over de verschillende scrum begrippen zoals: scrum of scrums, Spotify en Safe. U leert hoe u het project op een scrum methode plant en welke schattingstechnieken daarbij komen kijken. U leert verder hoe de voortgang van het project bewaakt met behulp van een KPI’s en Information Radiotors. Tot slot gaan we u voorbereiden op het Agile Scrum Foundation examen (m.b.v. proefexamens), zodat u met vertrouwen het examen kunt maken.

Vorm van de opleiding

De cursus Agile Scrum Fundamentals is zo opgezet om uw strategisch denkniveau in relatief kort tijdsbestek naar een hoger niveau te brengen opdat u projecten op een gestructureerde manier kunt leiden of ondersteunen. U redeneert gedurende de training terug vanuit een projectmanagement perspectief. Tijdens uw cursus wordt u begeleid door een kerndocent. Deze docent is gedurende de cursus beschikbaar voor uw vragen en opmerkingen en zal u daar waar nodig ondersteunen.

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

De cursus is bedoeld voor professionals die op de hoogte willen blijven van de meeste recente ontwikkelingen op het gebied van Project Management. Aangezien de Agile denkwijze steeds breder ingezet wordt, is deze cursus ook zeker van toegevoegde waarde als u niet in IT -ontwikkeling werkt. De achtergrond van de deelnemers is zeer divers: IT-service managers, business managers, product owners, software ontwikkelaars en project- en programma managers. Doorgaans hebben onze deelnemers minimaal vier jaar relevante werkervaring en HBO+ werk en denkniveau. In principe staat het iedereen vrij om deel te nemen, onze ervaring is echter dat het optimale leerresultaat ligt bij een ruimere werkervaring.

Ervaringen

- 9
 “Ik heb laatst de cursus Agile & Scrum Fundamentals gevolgd bij UBS en heb deze beoordeeld met een 8!!. Een echte aanrader. Ik heb mijn vaardigheden op het gebied van Scrum-technieken daadwerkelijk naar een hoger plan kunnen tillen. Vooral dankzij de inzet van goede docenten (echte zwaargewichten) heb ik snel meters kunnen maken. Het geleerde heb ik bij wijze van spreken direct de volgende dag in de praktijk kunnen brengen bij mijn werkgever tijdens projectmeetings, samenwerkingen en procesorganisatie. De cursus was in een paar woorden: kort, goed, inhoudelijk en krachtig…In elk geval precies wat ik nodig had.”

- 8
 “Leuke en leerzame colleges. Met name de colleges waarin voorbeelden uit de praktijk werden gebruikt. Inhoudelijk sterke docenten.”

Docenten

De docenten die de opleiding Agile Scrum Fundamentals (Cursus) voor u verzorgen, hebben hun sporen ruimschoots in de praktijk verdiend. Naast deze ervaring in het vakgebied hebben zij ook een goede kennis van wetenschap, modellen en strategieën waardoor zij als geen ander in staat zijn om een brug te slaan tussen strategie en praktijk.

Kosten

Uw investering voor deze opleiding bedraagt 1840 euro (excl. BTW). Dit bedrag is inclusief colleges, studiemateriaal, toetsing en arrangement. Er zijn mogelijkheden om in meerdere termijnen het deelnamebedrag te voldoen. Informeer naar de mogelijkheden als u hier gebruik van wilt maken. De opleidingskosten zijn in bepaalde gevallen fiscaal aftrekbaar. Meer informatie vindt u op de website van de belastingdienst.

Collegedata

Er vinden per dag twee colleges plaats. Er wordt gestart om 15.00 uur met het eerste college, het tweede college start om 18.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Mocht u op een bepaalde datum niet kunnen: gemiste colleges kunnen te allen tijde worden ingehaald middels e-learning 

Collegedata: opleiding start donderdag 18 januari 2024. 

 • College 1 + 2: Donderdag 18 januari 2023 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
 • College 3 + 4: Donderdag 1 februari 2024(15.00 uur -21.00 uur incl. diner)

Collegedata: opleiding start donderdag 21 maart 2024. 

 • College 1 + 2: Donderdag 21 maart 2024 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
 • College 3 + 4: Donderdag 4 april 2024 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)

Collegedata: opleiding start donderdag 23 mei 2024. 

 • College 1 + 2: Donderdag 23 mei 2024 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
 • College 3 + 4: Donderdag 6 juni 2024(15.00 uur -21.00 uur incl. diner)

Collegedata: opleiding start donderdag 10 oktober 2024. 

 • College 1 + 2: Donderdag 10 oktober 2024 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
 • College 3 + 4: Donderdag 24 oktober 2024 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)

Startdata

 • 23-05-2024, Utrecht
 • 10-10-2024, Utrecht
1

Persoonsgegevens

2

Facturatie

3

Bevestiging

Datum & locatiePersoonsgegevensAdresgegevensFacturatieFactuuradres

BevestigingJa Algemene voorwaarden

Inschrijven

Vul hieronder uw emailadres in en u ontvangt de brochure van deze opleiding in uw mailbox.

Brochure aanvragen

Opleidersbeoordeling

8.1

Bron: Springest

Kosten:
€1840

Aantal deelnemers:
7 - 15

Overweegt u een opleiding? Neem contact op met UBS om uw leerbehoefte te bespreken. Bel ons via 030-2270497 of lees meer