De rol van de CFO verandert. Waar voorheen de CFO zich volledig bezig hield met de financiën van de organisatie wordt er tegenwoordig veel meer van hem/haar verwacht als strategisch partner. Wilt u ook groeien in uw rol en actief bijdragen aan de strategie realisatie? Met deze praktische en inspirerende opleiding bent u in vijf opleidingsdagen bekend met de nieuwe rol van de financieel manager. Tijdens deze vijf collegedagen komen er diverse inspirerende sprekers vanuit de praktijk langs, die hun ervaringen met u delen.  

Onderwerpen

 • Hoe pakt u als financiële professional uw rol als strategisch associé?
 • Hoe sluit u betere deals op fusie en acquisitie gebied?
 • Hoe realiseert u op succesvolle wijze een strategie?
 • Waarom komen bedrijven altijd door eigen toedoen in de problemen?
 • Wat zijn de succesfactoren en faalfactoren van turnaround management?
 • Wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van corporate governance en compliance?
 • Welke lering kan u trekken uit de geleerde lessen van ervaren CFO’s?
 • Hoe pakt u uw rol op als strategisch leider?
 • Wat zijn de factoren bij risico management: Risk Dashboard; KRI’s en KRLI’s?

Resultaat

Na afloop van de opleiding bent u in staat om actief bij te dragen aan de realisatie van de strategie en betere deals te sluiten bij fusies en overnames. U begrijpt de invloed van de coronacrisis op uw rol als financieel manager/ CFO en u signaleert kansen snel. U bent in staat om een betere adviseur van de CEO te zijn en misstappen te voorkomen met behulp van strategisch turnaround management. Daarnaast heeft u kennis van alle theorieën en tools van het agency model en risk dashboards. U weet hoe u grip krijgt op compliance en corporate governance. U bent gegroeid van financieel professional naar strategisch partner met een gedegen financiële kennis.

Inhoud van de opleiding

Deze Post HBO opleiding omvat 10 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met 10-15 deelnemers. 

Dag 1: Fusies & acquisities (college 1 en 2)

Tijdens deze dag starten we met de basis. U leert wat de juiste beweegredenen voor een acquisitie zijn en welke ontwikkelingen de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden op M&A vlak. Hoe voorkomt u dat u om de verkeerde redenen een overname doet? U leert alles over de rol die de coronacrisis (gaat) spelen/speelt bij overnames en hoe verdere ontwikkelingen gaan verlopen. U krijgt nieuwe kennis en inzicht over de strategische rol van fusies en overnames. U sluit de eerste dag af met een aantal waardevolle praktijkcasussen.

Dag 2: Realisatie van de strategie (college 3 en 4)

Tijdens deze dag leert u hoe uw rol als strategisch partner kan pakken. Hoe kan u het beste werken aan een breed ondersteunde koers voor uw organisatie? U krijgt de laatste methoden en instrumenten aangereikt voor financieel managers. U ontvangt tips hoe u strategie vraagstukken kan doorbreken en hoe u de juiste balans vindt tussen strategie en realisatie. Ook deze dag zijn er weer veel inspirerende voorbeelden vanuit de praktijk van top CFO’s. U sluit de dag af met de juiste gereedschappen om een krachtige strategie te ontvouwen en ambassadeurs te werven voor deze strategie.

Dag 3: Turnaround Management (college 5 en 6)

Tijdens dag wordt gestart met achtergrond informatie over turnaround management in de laatste twee decennia. Wat zijn belangrijke succes- en faalfactoren van turnaround management? U leert dat het essentieel is om op tijd in te grijpen, zodat u voorkomt dat het echt misgaat. U wordt bijgespijkerd over alle ins en outs van kostenreductie en welke beschikbare tools er zijn om effectief te handelen. Ook worden diverse tips en tricks gegeven over kostenreductie vs. groeien in crisistijd. We sluiten de dag af met de casus van de Free Record Shop door de voormalig CFO.

Dag 4: Corporate governance (college 7 en 8)

Tijdens deze dag ligt de nadruk op blijven groeien en het creëren van winstgevendheid zonder dat u ingaat tegen de groeiende regels in ons land. Hiernaast wordt er ingezoomd op het agency model en stakeholdersmodel. U leert over de verschillende rollen die interne en externe stakeholders spelen en hoe u hier slim mee om kan gaan. U wordt bijgespijkerd over alle ins en outs van verschillende modellen die u grip op compliance geven. Tot slot nemen we een kijkje in de compliance keuken van de op één na grootste brouwerij ter wereld.

Dag 5: Risicomanagement (college 9 en 10)

Tijdens de vijfde dag leert u alles over de niet te voorziene gevolgen van risico’s die worden onderschat. U krijgt inzichten om een robuust raamwerk te bouwen, blunders te voorkomen en risicomanagement te integreren in uw organisatie. Wat zijn essentiële onderdelen van een ERM raamwerk en hoe kunnen verschillende dashboards u helpen met risicomanagement; KRI’s en KRLI’s. Tot slot wordt er weer een interessante casus besproken vanuit de eerste hand. De CFO van Transavia deelt zijn visie met u op het risicobeleid en welke rol hij daarin pakt als CFO.

Vorm van de opleiding

De opleiding Finance Strategy & Control is zo opgezet om u in praktische zin en in relatief kort tijdsbestek zoveel mogelijk bij te brengen over strategisch financieel management. U ontvangt een aantal boeken en de slides en artikelen die tijdens de opleiding worden gebruikt. Tijdens de opleiding wordt u begeleid door een kerndocent. Deze docent is gedurende de opleiding  beschikbaar voor uw vragen en opmerkingen en zal u daar waar nodig ondersteunen.

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

De opleiding Finance Strategy & Control is bedoeld voor financiële professionals die zich meer willen profileren op strategisch vlak. Wordt u steeds vaker gevraagd om mee te denken over strategie en uitvoering? Dan is deze cursus echt iets voor u. De opleiding is een executive training wat betekent dat een bepaald werk- en denkniveau gewenst is. Doorgaans hebben onze deelnemers minimaal vier jaar relevante werkervaring en HBO+ werk- en denkniveau. In principe staat het iedereen vrij om deel te nemen, onze ervaring is echter dat het optimale leerresultaat ligt bij een ruimere werkervaring. Specifieke voorkennis is niet nodig om succesvol deel te nemen aan deze opleiding. 

Ervaringen

- 8
 “Sterke colleges, verrijkend, inhoudelijk en diepgaand. Ik heb erg veel geleerd tijdens deze opleiding. “

    

- 9
 “Geweldige opleiding op hoog niveau, stof wordt op aansprekende manier gebracht. Praktijksprekers worden zeer gewaardeerd voor hun colleges. Locatie was prima. Bedankt.”

     

- 9
 “De sprekers gaven een geweldige interactieve training. Ik heb de opleiding als zeer leerzaam ervaren.”

Docenten

De docenten die de opleiding Finance Strategy & Control (Post HBO) voor u verzorgen, hebben hun sporen ruimschoots in de praktijk verdiend. Naast deze ervaring in het vakgebied hebben zij ook een goede kennis van wetenschap, modellen en strategieën waardoor zij als geen ander in staat zijn om een brug te slaan tussen strategie en praktijk.

Kosten

Uw investering voor deze opleiding bedraagt 4295 euro (ex BTW). Dit bedrag is inclusief colleges, studiemateriaal, boeken, toetsing en arrangement. Er zijn mogelijkheden om in meerdere termijnen het deelnamebedrag te voldoen. Informeer naar de mogelijkheden als u hier gebruik van wilt maken.

Collegedagen

De opleiding gaat een aantal keer per jaar van start. 

Collegedata: opleiding met startdatum in Januari 2023. U kunt zich (tot 5 januari) aanmelden.

 • College 1 + 2: Donderdag 12 januari 2023 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
 • College 3 + 4: Donderdag 26 januari 2023(15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
 • College 5 + 6: Donderdag 9 februari 2023 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
 • College 7 + 8: Donderdag 23 februari 2023 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
 • College 9 + 10: Donderdag 9 maart 2023 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)

Collegedata: opleiding met startdatum in Maart 2023. U kunt zich (tot 9 maart) aanmelden.

 • College 1 + 2: Donderdag 16 maart 2023 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
 • College 3 + 4: Donderdag 30 maart 2023(15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
 • College 5 + 6: Donderdag 20 april 2023 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
 • College 7 + 8: Donderdag 11 mei 2023 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
 • College 9 + 10: Donderdag 25 mei 2023 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)

Startdata

 • 16-03-2023, Utrecht
1

Persoonsgegevens

2

Facturatie

3

Bevestiging

Datum & locatiePersoonsgegevensAfleveradres studiemateriaalFacturatieFactuuradres

BevestigingJa Algemene voorwaarden

Inschrijven

Vul hieronder uw emailadres in en u ontvangt de brochure van deze opleiding in uw mailbox.

Brochure aanvragen

Opleidersbeoordeling

8.1

Bron: Springest

Kosten:
€4295

Aantal deelnemers:
7 - 15

Overweegt u een opleiding? Neem contact op met UBS om uw leerbehoefte te bespreken. Bel ons via 030-2270497 of lees meer