Opleidingsinformatie:
Implementeren en veranderen doe je samen. Hier is intern draagvlak, begrip, afstemming, communicatie, samenwerking en een gevoel van urgentie voor nodig. Om de kans op verandersucces te verhogen, is het van groot belang om uw medewerkers te betrekken bij het veranderproces. Deze teamtraining voorziet hierin. In drie dagen worden u en uw teamleden klaargestoomd om implementatieprocessen effectiever te doorlopen. De eigen verandercasus staat hierbij centraal. Onderwerpen als performance management, strategy mapping en ‘balanced scorecarding’ komen hierbij uitgebreid aan bod.
Onderwerpen
- Hoe kan de implementatiestrategie helder voor stakeholders op papier worden gezet?
- Hoe kan strategy mapping en de balanced scoreard helpen bij het verhelderen ervan?
- Hoe kan de implementatiestrategie worden voorzien van meetbare indicatoren?
- Welke KPI’s dienen geformuleerd te worden en hoe hangt u de juiste gewichten eraan?
- Hoe kan de uitvoerbaarheid van het plan getest, gesimuleerd en gemonitord worden?
- Wat is de rol van dashboards bij interne communicatie/ visualisatie van de strategie?
- Hoe kan er maximaal commitment / draagvlak gecreëerd worden bij stakeholders?
Resultaat
Na afloop van de teamtraining Implementatiemanagement hebben u en uw teamleden praktische kennis, kunde en inzichten opgedaan over effectieve implementatiekunde. Men heeft nieuwe skills opgedaan die het veranderproces bespoedigen en men weet hoe men de verandering het beste in gang kan zetten. Naast deze nieuwe bagage is ook dieper inzicht verkregen over de eigen casus. Aan de hand van de Balanced Scorecard en Strategy Mapping is het implementatieplan op basis hiervan kritisch doorgelicht en daar waar nodig (in gezamenlijk overleg) aangepast. Het eindresultaat is een deugdelijk implementatieplan wat technisch klopt en kan rekenen op maximaal draagvlak en commitment bij de stakeholders.
Inhoud van de opleiding
De teamtraining ‘Implementatie Management’ duurt 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met 10-15 deelnemers.
Dag 1: Het beschrijven van de strategie (college 1 en 2)
Tijdens deze dag gaat u met uw team aan de slag om de implementatiestrategie helder en inzichtelijk op papier te zetten. Dit doet u onder begeleiding van een docent aan de hand van de Business Scorecard (BSC) en Strategy Mapping. Het visualiseren en verduidelijken van de strategie is essentieel voor het interne draagvlak in de gehele organisatie. Mede hierom gaat u hier met uw team een volle dag mee aan de slag.
Dag 2: Het meten van de strategie (college 3 en 4)
Tijdens deze dag leert u hoe u de implementatiestrategie kunt voorzien van meetbare indicatoren. Dit is belangrijk want ‘what gets measured gets done’. Vanuit uw ingevulde strategiekaart en BSC clusters leert u hoe u de kritieke succesfactoren kunt voorzien van bijbehorende (relevante) prestatie-indicatoren. Tot slot wordt er aandacht besteed aan het visualisatiegedeelte van de implementatiestrategie. U leert onder andere hoe u dashboards kunt inrichten en hoe u deze effectief kunt inzetten en gebruiken.
Dag 3: Het managen van de strategie (college 5 )
The proof of the pudding is in the eating’. Tijdens deze dag gaat u met uw team werken aan de uitvoerbaarheid en beheersbaarheid van de strategie. U gaat door middel van simulaties (strategy dynamics), testen in hoeverre de strategie adequaat gemanaged en gemonitord kan worden. Daarnaast dient geïnventariseerd te worden of de juiste gewichten zijn gehangen aan de KPI’s en in hoeverre men het implementatieplan helder en inzichtelijk gecommuniceerd kan krijgen. Om de kans op succes te verhogen, dient het management de gestelde doelen minimaal als ‘SMART’ te betitelen.
Vorm van de opleiding
De teamtraining ‘Implementatiemanagement’ is zo opgezet om uw team in praktische zin en in relatief kort tijdsbestek zoveel mogelijk te ondersteunen bij het doorvoeren van een voorgestane implementatie. De eigen casus staat hierbij te allen tijden centraal. Onderwerpen die de revue passeren zijn onder andere: implementatiemanagement, verandermanagement, strategie-executie, performance monitoring.
Voor wie is deze opleiding bedoeld?
De teamtraining ‘Implementatiemanagement’ is bedoeld voor medewerkers / teamleden die betrokken zijn bij de praktische uitvoering van de strategie. De cursus is een executive training wat betekent dat een bepaald werk- en denkniveau gewenst is. Doorgaans hebben onze deelnemers een bedrijfskundige achtergrond, minimaal vier jaar relevante werkervaring en HBO+ werk- en denkniveau. In principe staat het iedereen vrij om deel te nemen, onze ervaring is echter dat het optimale leerresultaat ligt bij een ruimere werkervaring.
Ervaringen
- 9
“Waardevolle opleiding met een goede balans tussen theorie en praktijk. De trainers brachten de stof op een boeiende manier over. De colleges werden op een interactieve manier gegeven waardoor er voldoende ruimte was om ervaringen te delen” – Opleiding Strategie Implementatie.
- 9
“Bedankt! Dankzij deze opleiding heb ik nieuwe zeer bruikbare kennis en kunde opgedaan over BSC en Implementatiekunde. Heel praktisch toepasbaar en tot de verbeelding sprekend met als bonus: leuke nieuwe professionals in mijn netwerk erbij en een kijkje in de keukens van andere organisaties. ” – Opleiding Implementatie Management.
- 8
“Een interessante cursus door de verschillende docenten en het verschil in stijl. Zeer leerzaam! Utrecht Business School gebruikt een prettige persoonlijke benadering. Deze opleiding is een aanrader” – Strategie Implementatie
- 8,5
“Ik heb een paar weken geleden de Post HBO Strategie Implementatie Management gedaan bij UBS. Ik moet echt zeggen dat ik hier enorm veel aan heb gehad. De opleiding heeft me nieuwe handvaten, instrumenten en tools aangereikt over implementatie waarmee ik daadwerkelijk verder kom in de praktijk. ” – Cursus Strategie Implementatie.
Docenten
De docenten die de opleiding Implementatie Management (Teamtraining) voor u verzorgen, hebben hun sporen ruimschoots in de praktijk verdiend. Naast deze ervaring in het vakgebied hebben zij ook een goede kennis van wetenschap, modellen en strategieën waardoor zij als geen ander in staat zijn om een brug te slaan tussen strategie en praktijk.
Marijn Mulders heeft vanuit Cap Gemini talloze bedrijven ondersteund bij het herinrichten van de bedrijfsprocessen en veranderprocessen. Bij een van zijn klanten is hij vervolgens in dienst getreden en heeft bij de werkmaatschappijen in Europa en Amerika veranderprocessen uitgevoerd waarbij het verbeteren van de resultaten en de bedrijfsprocessen centraal stond. Inmiddels werkt hij bij diverse Hogescholen, waar hij studenten inhoudelijk begeleidt en tevens coacht op het samenspel van theorie en praktijk.
Alexander Boelen heeft als strategisch adviseur en business innovation manager jarenlange ervaring in het managen van creativiteit en het combineren van verschillende expertises, altijd met een focus op business development en innovatie. Hij heeft een achtergrond in architectuur en stedelijk ontwerp, kennismanagement en (geo-)modeling en simulatie en een internationaal netwerk in onder meer de domeinen transport, media, universiteiten en onderzoeks- instellingen.
Frank Markerink is een activist die ervoor zorgt dat er duidelijkheid is en dat de boel in beweging komt. Hij neemt u en uw organisatie mee in de nieuwe stroming, met programma’s die mensen in beweging brengen, naar de doelen voor de toekomst. Zijn specialisaties zijn: van visie naar actie, verandermanagement, personele functie- en managementleergangen. Markering is tevens co-auteur van het boek ‘Gericht presteren met het INK-managementmodel: van visie naar actie’.
Kosten
Uw investering voor deze opleiding bedraagt 1840 euro (excl. BTW). Dit bedrag is inclusief colleges, studiemateriaal, toetsing en arrangement. Er zijn mogelijkheden om in meerdere termijnen het deelnamebedrag te voldoen. Informeer naar de mogelijkheden als u hier gebruik van wilt maken. De opleidingskosten zijn in bepaalde gevallen fiscaal aftrekbaar. Meer informatie vindt u op de website van de belastingdienst.
Collegedata
Er vinden per dag twee colleges plaats. Er wordt gestart om 15.00 uur met het eerste college, het tweede college start om 18.30 uur en duurt tot 21.00 uur.
Collegedata: opleiding start donderdag 7 november 2024.
- College 1 + 2: Donderdag 7 november 2024 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
- College 3 + 4:: Donderdag 21 november 2024 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
- College 5 + 6: Donderdag 12 december 2024 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
Collegedata: opleiding start donderdag 20 februari 2025.
- College 1 + 2: Donderdag 20 februari 2025 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
- College 3 + 4: Donderdag 6 maart 2025 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
- College 5 + 6: Donderdag 20 maart 2025 (15.00 uur -- 21.00 uur incl. diner)
Collegedata: opleiding start donderdag 24 april 2025
- College 1 + 2:: Donderdag 24 april 2025 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
- College 3 + 4: Donderdag 8 mei 2025 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
- College 5 + 6: Donderdag 22 mei 2025 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
Startdata
- 20-02-2025, Utrecht
- 24-04-2025, Utrecht
Vul hieronder uw emailadres in en u ontvangt de brochure van deze opleiding in uw mailbox.
Opleidersbeoordeling
Kosten:
€1840
Aantal deelnemers:
6 - 15
Overweegt u een opleiding? Neem contact op met UBS om uw leerbehoefte te bespreken. Bel ons via 030-2270497 of lees meer