Het goed beveiligen van bedrijfsprocessen wordt almaar belangrijker. Zowel binnen het elementaire proces als in ondersteunende processen nemen deze continuïteits-issues in rap tempo toe.  Het beheersen en controleren van ‘high impact’ risico’s die de continuïteit van processen bedreigen, vereist dan ook steeds diepgaandere kennis en kunde. De opleiding ‘Security & Business Continuity Management’ zorgt ervoor dat u deze opdoet en zodoende weer goed beslagen ten ijs komt. 

Onderwerpen

 • Welke ontwikkelingen zijn er binnen Security & Business Continuity?
 • Hoe een BCM-strategie te formuleren die in lijn ligt met de bedrijfsstrategie?
 • Hoe pak ik Business Continuity Management (BCM)  aan in mijn organisatie?
 • Hoe kan ik de BCM-strategie integreren en implementeren in de organisatie?
 • Welke rol spelen governance, leadership, change en bedrijfscultuur bij BCM?
 • Welke vaardigheden zijn vereist om BMC-vernieuwingen door te voeren?
 • Hoe meet ik de preparedness en/of effectiviteit van de BCM-strategie?

Resultaat

Na afloop van de opleiding bent u in staat om zelfstandig uitvoering te geven aan de BCM-strategie. U weet hoe u een effectief beveiligingsproces kunt opstarten en hoe u hiermee bij kunt dragen aan de continuïteitskansen van de onderneming. U bent in staat maatregelen op kwalitatieve aspecten te beoordelen en vast te stellen wat de huidige mate van continuity preparedness is. U bent op de hoogte van de (on)mogelijkheden die bepaalde veiligheidssituaties met zich meebrengen en hoe u hiernaar kunt handelen. U bent tevens in staat om een realistisch BCM-plan samen te stellen en stappen te nemen om 'continuity issues' goed door te meten. U weet hoe u om kunt gaan met interne weerstand en het veranderen van structuren. Tot slot bent u op de hoogte van de laatste kennis en inzichten over business continuity management.

Inhoud van de opleiding

De Post HBO opleiding ‘Security & Business Continuity Management’ duurt ongeveer 3 maanden en omvat 10 colleges. U volgt de opleiding met 10-15 deelnemers op locatie. Hierin volgt u colleges, werkt aan opdrachten en schrijft ter afronding een referaat. 

Dag 1: Strategie & business continuity management (college 1 en 2)

Tijdens deze dag leert u hoe u de juiste strategische fundamenten kunt leggen om tot een succesvolle BCM-strategie te komen en kunt zorgen voor een strategische positie t.a.v. bedrijfscontinuïteit. U krijgt nieuwe kennis en inzicht over strategisch management, business continuity management, security trends en -ontwikkelingen. U leert tot slot welke stappen er nodig zijn voor een succesvolle uitrol, hoe u een juiste BCM-strategie en – alignment kunt samenstellen en hoe u uiteindelijk grip kunt houden op het veiligheidsproces.

Dag 2: Procesinrichting en BCM-alignment (college 3 en 4)

Tijdens deze dag leert hoe u uw BCM-strategie verder kunt vormgeven. U verwerft tal van nieuwe pragmatische inzichten, tools en methodes over BCM-alignment en IT management uit de praktijk. U leert hoe u BC-processen beter en effectiever kunt organiseren en hoe goede inrichting ervan kan leiden tot betere beveiliging en daarmee hogere overlevingskansen. Verder krijgt u nieuwe kennis en inzichten over business continuity management, de rol van IT hierbij en het belang van governance. Tot slot krijgt u nieuwe kennis over integratie- en implementatie-issues inzake de nieuwe BCM-strategie.

Dag 3: Bedrijfscultuur en verandermanagement (college 5 en 6)

Tijdens deze dag leert hoe u uw BCM-strategie effectief kunt doorvoeren. U krijgt nieuwe kennis en inzicht over organisatiecultuur, waarden, interne weerstand, draagvlakcreatie en change management. U krijgt nieuwe methoden en instrumenten aangereikt waarmee u uw BCM-strategie gedegen ten uitvoer kunt brengen en u weet welke krachten er spelen binnen organisaties en hoe u daarmee uw voordeel kunt doen. 

Dag 4: Leadership tijdens BCM-projecten (college 7 en 8)

Tijdens deze dag leert u welke rol leadership kan spelen bij het veranderen van de organisatie. U krijgt nieuwe kennis en inzichten over de succesfactoren van BCM- en business process leaders. Wat maakt hen tot winnaars op het gebied van BCM en security strategy wat onderscheidt hen van de concurrentie? Andere vragen die worden beantwoordt: Welke managementstijlen zijn het effectiefst in welke bedrijfsomgevingen en welke stijl zou voor uw situatie het best passen? U krijgt inzicht in uw huidige managementvaardigheden en wordt bijgespijkerd op deelaspecten. Tot slot krijgt u aan de hand van enkele best practices en cases voorbeelden van succesvolle BCM-alignment projecten. .

Dag 5: Implementatie van BCM-beleid (college 9 en 10)

Tijdens deze dag leert u hoe u de organisatie concreet gereedmaakt voor de implementatie van een nieuwe BCM-strategie. U leert hoe u doelstellingen opstelt, hoe u uw BCM-team prepareert en hoe u dit kunt managen, hoe u het alignment proces zo effectief mogelijk kunt laten plaatsvinden maar bovenal: hoe u grip kunt houden op het totale implementatieproces. U wordt tot slot bijgespijkerd over alle ins en outs van het monitoringproces. Op welke KPI’s wordt gestuurd, welke metrics worden gehanteerd, wanneer dient er bijsturing in het proces plaats te vinden, hoe gaat u hiermee om, hoe werken bepaalde analyse-programma’s en hoe dragen behaalde deelresultaten bij aan het totaal?

Vorm van de opleiding

De kwantificering van beleid staat centraal tijdens deze Post HBO opleiding Security & Business Continuity Management. Tijdens uw opleiding/ referaat wordt u begeleid door een kerndocent. Deze docent is gedurende de opleiding beschikbaar voor uw vragen en opmerkingen en zal u daar waar nodig ondersteunen. De kerndocent beoordeelt u aan het einde van de opleiding.

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

De Post HBO opleiding Security & Business Continuity Management is bedoeld voor professionals die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van veiligheidsstrategie en business continuity management. De opleiding is een executive training wat betekent dat een bepaald werk- en denkniveau gewenst is. Doorgaans hebben onze deelnemers een bedrijfskundige of een IT-achtergrond, 5 tot 15 jaar relevante werkervaring en HBO+ denkniveau. In principe staat het iedereen vrij om deel te nemen, onze ervaring is echter dat het optimale leerresultaat ligt bij een ruimere werkervaring.

Ervaringen

- 9
"Geweldige, informatieve en leerzme opleiding. Opleiding waar ik echt mee geholpen ben en mee verder gekomen ben"

- 8
"De docenten zijn stuk voor stuk kundig op hun vakgebied en kunnen het ook nog eens goed over brengen op de groep. Complimenten!"

Docenten

De docenten die de opleiding Security & Business Continuity Management (Post HBO) voor u verzorgen, hebben hun sporen ruimschoots in de praktijk verdiend. Naast deze ervaring in het vakgebied hebben zij ook een goede kennis van wetenschap, modellen en strategieën waardoor zij als geen ander in staat zijn om een brug te slaan tussen strategie en praktijk.

Marijn Mulders UBS.jpeg
Marijn Mulders

Marijn Mulders heeft vanuit Cap Gemini talloze bedrijven ondersteund bij het herinrichten van de bedrijfsprocessen en veranderprocessen. Bij een van zijn klanten is hij vervolgens in dienst getreden en heeft bij de werkmaatschappijen in Europa en Amerika veranderprocessen uitgevoerd waarbij het verbeteren van de resultaten en de bedrijfsprocessen centraal stond. Inmiddels werkt hij bij diverse Hogescholen, waar hij studenten inhoudelijk begeleidt en tevens coacht op het samenspel van theorie en praktijk.

alexander-boelen-150x150.jpg
Alexander Boelen

Alexander Boelen heeft als strategisch adviseur en business innovation manager jarenlange ervaring in het managen van creativiteit en het combineren van verschillende expertises, altijd met een focus op business development en innovatie. Hij heeft een achtergrond in architectuur en stedelijk ontwerp, kennismanagement en (geo-)modeling en simulatie en een internationaal netwerk in onder meer de domeinen transport, media, universiteiten en onderzoeks- instellingen.

Kosten

Uw investering voor deze opleiding bedraagt 3895 euro (ex BTW). Dit bedrag is inclusief colleges, studiemateriaal, boeken, toetsing en arrangement. Er zijn mogelijkheden om in meerdere termijnen het deelnamebedrag te voldoen. Informeer naar de mogelijkheden als u hier gebruik van wilt maken. De opleidingskosten zijn overigens aftrekbaar van de belasting. Meer informatie vindt u op de website van de belastingdienst.

Collegedata

Er vinden per dag twee colleges plaats. Er wordt gestart om 15.00 uur met het eerste college, het tweede college start om 18.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Mocht u op een bepaalde datum niet kunnen: gemiste colleges kunnen te allen tijde worden ingehaald middels e-learning.

Collegedata: opleiding start donderdag 18 januari 2024. 

 • College 1 + 2: Donderdag 18 januari 2023 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
 • College 3 + 4: Donderdag 1 februari 2024(15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
 • College 5 + 6: Donderdag 15 februari 2024 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
 • College 7 + 8: Donderdag 29 februari 2024 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)

Collegedata: opleiding start donderdag 21 maart 2024. 

 • College 1 + 2: Donderdag 21 maart 2024 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
 • College 3 + 4: Donderdag 4 april 2024 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
 • College 5 + 6: Donderdag 18 april 2024 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
 • College 7 + 8: Donderdag 25 april 2024 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)

Collegedata: opleiding start donderdag 23 mei 2024. 

 • College 1 + 2: Donderdag 23 mei 2024 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
 • College 3 + 4: Donderdag 6 juni 2024(15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
 • College 5 + 6: Donderdag 20 juni 2024 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
 • College 7 + 8: Donderdag 27 juni 2024 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)

Collegedata: opleiding start donderdag 10 oktober 2024. 

 • College 1 + 2: Donderdag 10 oktober 2024 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
 • College 3 + 4: Donderdag 24 oktober 2024 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
 • College 5 + 6: Donderdag 7 november 2024 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
 • College 7 + 8: Donderdag 21 november 2024 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)

Startdata

 • 18-01-2024, Utrecht
 • 21-03-2024, Utrecht
1

Persoonsgegevens

2

Facturatie

3

Bevestiging

Datum & locatiePersoonsgegevensAfleveradres studiemateriaalFacturatieFactuuradres

BevestigingJa Algemene voorwaarden

Inschrijven

Vul hieronder uw emailadres in en u ontvangt de brochure van deze opleiding in uw mailbox.

Brochure aanvragen

Opleidersbeoordeling

8.1

Bron: Springest

Kosten:
€3895

Aantal deelnemers:
10 - 15

Overweegt u een opleiding? Neem contact op met UBS om uw leerbehoefte te bespreken. Bel ons via 030-2270497 of lees meer