Veel organisaties worstelen met de transitie naar zelfsturing. Trainers, organisatieadviseurs en businesscoaches kunnen organisaties helpen bij deze transitie. Bent u als coach/trainer op zoek naar verdieping van uw kennis? Wilt u organisaties begeleiden bij duurzame transities waarbij professionals de ruimte krijgen voor eigen initiatief en (zelf)leiderschap? Dan is deze opleiding uitermate geschikt voor u. De Servant-Leadership filosofie is een ‘manier van zijn en doen’ waarbij de leider dienend is aan de groei van anderen, de organisatie en zichzelf. Tijdens deze opleiding maakt u kennis met alle aspecten van Servant-Leadership.

Onderwerpen

 • Wat zijn de principes van Servant-Leadership?
 • Hoe ontdekt u vanuit actieve reflectie vanuit uzelf en anderen wie u bent en wat u drijft?
 • Hoe begeleidt u organisaties en individuen vanuit de filosofie van Servant-Leadership?
 • Hoe voert u een Organisatie Beleving Inventarisatie (OBI) uit?
 • Hoe legt u duurzame verbindingen tussen doelen van het team en de organisatie?
 • Hoe past u de Cultuur- en Leiderschapscyclus toe zodat er gebouwd kan worden aan duurzame en succesvolle organisaties?
 • Hoe vergroot u uw werkveld als professional?
 • Wat zijn onderliggende oorzaken van bedrijfsstagnaties?
 • Persoonlijk coaching gesprek tijdens het traject.

Resultaat

Na afloop van deze opleiding kan u individuen en/of organisaties ondersteunen bij de creatie van een bedrijfscultuur die niet langer een van bovenaf geleide hiërarchie nodig heeft. U beschikt over de kennis, het inzicht en instrumentarium dat bijdraagt aan de overgang naar een betekenisvolle organisatie. U weet hoe u het beste om kunt gaan met interne weerstand en het veranderen van bestaande structuren en culturen. U heeft inzicht in het theoretisch kader en kan dit vertalen naar de praktijk. U bent in staat het Servant-Leadership instrumentarium in te zetten bij trainingen en adviezen voor organisaties. Na deze opleiding kan u achterhalen wat u en anderen drijft met behulp van actieve reflectie.

Inhoud van de opleiding

Deze opleiding duurt 5 dagen en omvat 10 colleges. U volgt de opleiding met 10-15 deelnemers op een van onze opleidingslocaties. 

Dag 1: Kennismaking en introductie  

Tijdens deze dag starten we met de basis. U leert alles over de karakteristieken en gedragskenmerken van Servant-Leadership. U krijgt nieuwe kennis en inzicht over wat zelfsturing is en wat de Cultuur en Leiderschap Cyclus is. U leert tevens wat er zoal komt kijken bij het hanteren en gebruiken van de Toolbox Servant-Leadership. Aan de hand van Spiral Dynamics krijgt u inzicht in (uw eigen) waardesystemen, organisatiecultuur en de communicatie. Aan het einde van deze module heeft u veel theoretisch kennis opgedaan en dit in praktisch kader gepast.

Dag 2: Authenticiteit en waarden

Tijdens de tweede dag duiken we dieper in het begrip authenticiteit. U gaat onderzoeken wat authenticiteit betekent binnen Servant-Leadership en hoe u uw eigen authenticiteit leert kennen. Welke persoonlijke waarden zijn voor u belangrijk en hoe kan u de persoonlijk waardendriehoek effectief inzetten? Verder gaan we aan de slag met de 4 verschillende intelligentieniveaus namelijk EQ, IQ, FQ en SQ. U sluit de module af met mooie praktijkcasuïstiek.

Dag 3: Organisatie- en teamopbouw

Tijdens deze dag leert u alles over het toepassen van de Cultuur en Leiderschap Cyclus. Wat zijn de belangrijkste denklijnen vanuit deze cyclus en hoe gaat u hier als coach mee aan de slag? U krijgt methoden en instrumenten aangereikt om te toetsen of de organisatie een Servant-Leadership organisatie is. Veder gaat u aan de slag met een Organisatie Beleving Inventarisatie (OBI). Dit instrument helpt u om de echte beleving van medewerkers te meten. Kortom weer een leerzame dag waarin u op intensieve wijze aan de slag gaat met teamdynamiek.

Dag 4: Empathie en empowerment

Tijdens deze dag ontdekt u wat de verschillende methoden zijn die u nodig heeft bij het bouwen van empowered teams en/of organisaties. U verwerft tal van nieuwe pragmatische inzichten, tools, tips, methodes en guidelines uit de praktijk waarmee u uw voordeel kunt doen. U leert alles over de logische denkniveaus van Dilts en we gaan aan de slag met een persoonlijke Empowerment vragenlijst en Organisatie Empowerment vragenlijst. Verder krijgt u nieuwe kennis en inzichten over zelfsturende en zelforganiserende teams en wat de insteek is van de individuele empowermentlijst vanuit het oogpunt van de organisatie.

Dag 5: Inspiratie en spiritualiteit

Tijdens deze dag staan we stil bij het functionele aspect van inspiratie en spiritualiteit binnen leiderschap. U leert alles over de rol van Spirituele Intelligentie (SQ) binnen de andere intelligentieniveaus.  Verder duikt u dieper in de Vision Quest. De Vision Quest is een manier van bezinning en brengt u op de één of andere manier tot nieuwe inzichten. Tot slot speelt leiderschap een centrale rol binnen deze opleidingsdag. Op onconventionele manier beleven we de personificatie van leiderschap met behulp van de sport Aikido.

Vorm van de opleiding

De opleiding ‘Servant leadership C (voor adviseurs) is zo opgezet dat u organisaties en individuen kan begeleiden bij het scheppen van een Servant-Leadership klimaat. In deze opleiding, die bestaat uit 5 opleidingsdagen, maakt u kennis met alle aspecten van Servant-Leadership en krijgt u inzicht in en toegang tot veelgebruikte methoden. Tijdens uw opleiding wordt u intensief begeleid door een kerndocent. Deze docent is gedurende de opleiding beschikbaar voor uw vragen en opmerkingen en zal u daar waar nodig ondersteunen.

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

De opleiding is bestemd voor trainer, businesscoaches en organisatieadviseurs die zich aangetrokken voelen tot de filosofie van Servant-Leadership. Deze leergang is uitermate geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een praktische toepassing van Servant-Leadership in hun werk. De opleiding is een executive training wat betekent dat een bepaald werk- en denkniveau gewenst is. Doorgaans hebben onze deelnemers minimaal vier jaar relevante werkervaring en een HBO + werk- en denkniveau. In principe staat het iedereen vrij om deel te nemen, onze ervaring is echter dat het optimale leerresultaat ligt bij een ruimere werkervaring.

Ervaringen

- 8,5
 “Sterke colleges, verrijkend, inhoudelijk en diepgaand. Ik heb erg veel geleerd tijdens deze training. “

     

- 9
 “Geweldige opleiding op hoog niveau, stof wordt op aansprekende manier gebracht. De docent krijgt van mij een dikke tien voor zijn colleges. Locatie was ook zeer de moeite waard. Bedankt.”

     

- 9
 “De trainers gaven een goede interactieve training. De presentaties waren slechts een onderbouwing bij een verhaal. Ik heb de training dan ook als zeer leerzaam ervaren.”

Docenten

De docenten die de opleiding Servant Leadership C (Post HBO) voor u verzorgen, hebben hun sporen ruimschoots in de praktijk verdiend. Naast deze ervaring in het vakgebied hebben zij ook een goede kennis van wetenschap, modellen en strategieën waardoor zij als geen ander in staat zijn om een brug te slaan tussen strategie en praktijk.

Kosten

Uw investering voor deze opleiding bedraagt 4750 euro (excl. BTW). Dit bedrag is inclusief colleges, studiemateriaal, toetsing en arrangement. Er zijn mogelijkheden om in meerdere termijnen het deelnamebedrag te voldoen. Informeer naar de mogelijkheden als u hier gebruik van wilt maken. De opleidingskosten zijn in bepaalde gevallen fiscaal aftrekbaar. Meer informatie vindt u op de website van de belastingdienst.

Collegedagen

De opleiding gaat twee keer per jaar van start. De 5 collegedagen vinden plaats over een periode van een half jaar. 

Collegedata: opleiding start donderdag 12 Oktober 2023. 

 • College 1 + 2: Donderdag 12 oktober 2023 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
 • College 3 + 4: Donderdag 2 november 2023(15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
 • College 5 + 6: Donderdag 16 november 2023 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
 • College 7 + 8: Donderdag 30 november 2023 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
 • College 9 + 10: Donderdag 14 december 2023 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)

Collegedata: opleiding start donderdag 18 januari 2024. 

 • College 1 + 2: Donderdag 18 januari 2023 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
 • College 3 + 4: Donderdag 1 februari 2024(15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
 • College 5 + 6: Donderdag 15 februari 2024 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
 • College 7 + 8: Donderdag 29 februari 2024 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
 • College 9 + 10: Donderdag 14 maart 2024 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)

Startdata

 • 10-10-2024, Utrecht
1

Persoonsgegevens

2

Facturatie

3

Bevestiging

Datum & locatiePersoonsgegevensAdresgegevensFacturatieFactuuradres

BevestigingJa Algemene voorwaarden

Inschrijven

Vul hieronder uw emailadres in en u ontvangt de brochure van deze opleiding in uw mailbox.

Brochure aanvragen

Opleidersbeoordeling

8.1

Bron: Springest

Kosten:
€4750

Aantal deelnemers:
7 - 15

Overweegt u een opleiding? Neem contact op met UBS om uw leerbehoefte te bespreken. Bel ons via 030-2270497 of lees meer